Často kladené dotazy

PROCES VÝROBY

Při výrobě se materiál ohýbá kolem tyčí a zábalů zpět, což má za následek dvě mírné „linie přehybu“. Tyto linie se rozprostírají od každé vzduchové díry a jsou často považovány za praskliny; ve skutečnosti jsou však normální. Pokud máte podezření na jakékoli jiné poškození, kontaktujte nás. 

NÁVOD K PRVNÍMU POUŽITÍ

Ujistěte se, že nic nebrání vzduchovým otvorům nebo dnu provzdušňovače. Při nalévání vína nelijte přímo dolů do středu. Ujistěte se, že máte misku plnou vína, abyste se ujistili, že se víno protahuje správně. Pokud již nějakou dobu používáte Vinturi, bude možná nutné jej vyčistit. Namočte Vinturi do mýdla, horké vody, opláchněte a osušte. Pokud používáte ve věži Vinturi, kromě výše uvedeného zkontrolujte, zda je rameno bezpečně v základně, logo Vinturi na provzdušňovači by mělo směřovat k vám a ujistěte se, že je věž na vodorovném povrchu. 

DOPORUČENÍ K PRVNÍMU POUŽITÍ 

Nalijte dostatečně rychle, abyste slyšeli, jak se Vinturi vtáhne do vzduchu. Nepoužívejte červené víno Vinturi pro bílá vína a nepoužívejte bílé víno Vinturi pro červená vína.

KDYŽ VÁM PŘESTANE FUNGOVAT VINTURI

Problémy jsou obvykle způsobeny překážkou nebo nesprávným čištěním. Namočte Vinturi do mýdla, horké vody, opláchněte oba konce intenzivním proudem vody, abyste uvolnili veškerý cizí materiál a nechali uschnout.  

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI VINTURI PRO ČERVENÉ VÍNO A VINTURI PRO BÍLÉ VÍNO?

I když je uznávanou skutečností, že provzdušňování červeného vína zvyšuje chuť a aroma, je dlouhodobým mýtem, že bílé víno nepotřebuje provzdušňování. Při testování a vývoji červeného vína Vinturi jsme zjistili, že z bílého vína těží také provzdušňování. Pravda je, že bílé víno vykazuje stejná vylepšení jako provzdušňování u červené víno - vylepšenou chut a hladší povrch. Dále jsme zjistili, že bílé víno vyžaduje své vlastní jedinečné množství provzdušňování k dosažení optimálních výsledků. Rozsáhlým testováním a vývojem jsme upravili vnitřní design Vinturi a vyvinuli Vinturi speciálně kalibrovaný pro bílé víno. Aerátor bílého vína Vinturi nasává více vzduchu a v důsledku zvýšených povrchů vzduchu se expozice vína podobně zvyšuje. Pod tímto zvýšeným stupněm provzdušňování vzkvétá bílé víno. Bílé víno nalité přes Vinturi pro bílé víno chutná lépe než bílé víno přes Vinturi pro červené víno. Naopak nalití červeného vína přes bílý provzdušňovač nebude mít požadované výsledky a pravděpodobně poškodí víno. Je to jako mít červené víno a bílé víno. Nejlepších výsledků dosáhnete použitím správného provzdušňovače.

Z ČEHO JE VYROBENÝ VINTURI?

Vinturi je vyrobena z akrylu a je bez BPA (bisfenolů). Vhodný do myčky.

JE POTŘEBA POUŽÍVAT FILTR?

Filtr sedimentů je dodáván s některými našimi provzdušňovači červeného vína a lze jej umístit na vrchol Vinturi. Filtr sedimentu je třeba použít pouze v případě, že máte víno, které může obsahovat sediment. Filtr neovlivňuje proces provzdušňování.

KDYŽ VÁM PŘESTANE FUNGOVAT TLAČÍTKO

Cukry v alkoholu mohou zaschnout a způsobit, že se tlačítko přilepí. Namočte Vinturiho do mýdla, horké vody, opláchněte a osušte.

JAK SPRÁVNĚ VYČISTIT VINTURIHO PO POUŽITÍ

Jednoduše opláchněte Vinturi pod teplou vodou, abyste odstranili většinu zbytků vína. Pokud jste měli obzvlášť příjemnou noc a zapomněli jste, pak namočit do horké mýdlové vody a odstranit veškeré sušené víno. Vinturi a stojan jsou také vhodné do myčky. Zbytky čisticího prostředku můžete odstranit oplachováním pod teplou vodou. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací